[O2] Zawiesił się wskaźnik paliwa na 3/4 wskazania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szpara
    Ambiente
    • 2010
    • 212
    • Octavia I (1U2)
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez arek-olsztyn
    dywaniki
    Na Żeromskiego jest sklep z częściami do skody - ja tam kupiłem dywaniki tylko pod kierowcę bo oryginał przetarł się. Nowy dywanik jest o tyle fajny, że daje rade już 3 rok (około 20 tys km rocznie) i ma osłonę na stopę, na nadkolu (tak jak z tego zestawu ). Nie pamiętam teraz firmy.
    Zamieszczone przez arek-olsztyn
    pokrowce na siedzenia
    A pokrowce (i dywaniki) - może te http://www.pokrowce.com.pl/ można w intercarsie po kodzie znaleźć, podobno też te z lidla są niezłe (na pewno tanie).
    czasami dłubię w CB radiach
  • Trusek
    Rider
    • 2009
    • 520
    • Octavia III (5E3)
    • DADA 1.5 TSI 150 KM

... witajcie.

Zaczne bez zbednego rozpisywania sie - zatankowalem auto do pelna a wskaznik paliwa zatrzymal sie na 3/4 i ... nawet po przejechaniu kilku kilometrow ani drgnal.

Nie wiem czy sie martwic, smiac sie, wkurzac ... Auto oczywiscie po gwarancji. A na mysl ze te orly w ASO beda mi grzebac w aucie to mnie telepie.

Z gory serdeczne dzieki za podpowiedz
    <<>> MACIEJ <<>>
    Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

• Andys
      Elegance
      • 2007
      • 762

1. znajdź kogoś, kto dysponuje VCDSem, podepnie się i zrobi test zegarów, może coś się ruszy, a na pewno da więcej informacji
      2. zastanawiam się, czy jakimś cudem nie podwiesił Ci się pływak w baku, być może to wcale nie wina wskaźnika (tym bardziej polecam test zegarów)
      Pozdrawiam,
      Andys

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

pojeździj trochę, może się odwiesi

Komentarz

• beaviso
          Elegance
          • 2010
          • 767
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A ja zastanawiam się, czy w naszych bakach w ogóle jest pływak? Czy przypadkiem nie jest tak, że wskaźnik "analogowy" (wskazówka) pokazuje wg obliczeń z komputera, a więc zasilany jest cyfrowo?
          Inna sprawa, że jest błędnie skalibrowana. Po zatankowaniu do pełna, na pierwszej ćwiartce jestem w stanie przejechać do 300 km w trasie, na każdej kolejnej już mniej, a ostatnia ćwiartka leci już tak szybko, że widać gołym okiem. Zresztą dotyczy to chyba każdego samochodu, którym jeździłem - i nie jest to efekt psychologiczny, tylko fakt.

M.
          666 4U

Komentarz

• Andys
            Elegance
            • 2007
            • 762

Zamieszczone przez beaviso
            A ja zastanawiam się, czy w naszych bakach w ogóle jest pływak?
            Myślę, że jest, przynajmniej w pompie od 1.4 TSI
            Pozdrawiam,
            Andys

Komentarz

• Tony065
              RS
              • 2009
              • 2487
              • Octavia I (1U2)
              • ARX 1.8 20VT 150 KM

Trusek, też tak miałem, aż któregoś dnia ręcznie odpowietrzyłem zbiornik. po prostu wcisnąłem palcem ten pipek od odpowietrzania, usłyszałem "gul, gul, gul" w zbiorniku i od tamtej pory wskazuje już do pełna.
              Black Pearl, Elegance & RS LOOK
              @ by Tune-up Gdańsk
              TDI VP++ i jeszcze rośnie
              Antek

Komentarz

• bobolino
                Rider
                • 2010
                • 392

Zamieszczone przez Tony065
                Trusek, też tak miałem, aż któregoś dnia ręcznie odpowietrzyłem zbiornik. po prostu wcisnąłem palcem ten pipek od odpowietrzania, usłyszałem "gul, gul, gul" w zbiorniku i od tamtej pory wskazuje już do pełna.
                A to jeszcze gorzej, niż na 3\4 :lol:

[ Dodano: Pią 05 Paź, 12 19:03 ]
                Zamieszczone przez abstinent
                pojeździj trochę, może się odwiesi
                + stuknij w zbiornik młotkiem, albo w paliwomierz na desce. Tylko nie młotkiem! :lol:

Komentarz

• Trusek
                  Rider
                  • 2009
                  • 520
                  • Octavia III (5E3)
                  • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Tony065

... w O2 nie ma tego "pipka"

Zauwazylem dzis nowe zjawisko - otoz przejechalem od tankowania i wskaznik ruszyl sie w strone full-a 3 kreski. Ciekawe.

... aaa no i bylem w ASO - zrobili duze oczy i ... kazali mi odlaczyc akumulator na kilka minut. Jeszcze nie probowalem.
                  <<>> MACIEJ <<>>
                  Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

Pracuję...